Archives for admin

Tovottuja uudistuksia vuoden 2017 maratonilla

Vuoden 2016 maratonin jälkeen osallistujat pääsivät antamaan palautetta Rautaveden maratonista. Yli sadan palautteen perusteella oli havaittavissa, että osallistujat olivat erittäin tyytyväisi tapahtumaan ja moni asia maratonilla säilyykin ennallaan. Palautteista kuitenkin löydettiin joitakin kehityskohteista ja muutamia uudistuksia tullaan toteuttamaan vuoden 2017 tapahtumassa.

Eri matkoilla juostavien sarjojen määrää kokonaisuudessa lisättiin, vaikka muutama sarja poistuikin valikoimasta. Nyt miehille ja naisille on tarjolla samat sarjat kaikilla matkoilla ja sekä kympille että puolikkaalle lisättiin sarjoja uusille ikäluokille. Esimerkiksi 17 ja 50 vuotiaille on tarjolla oma sarja 10 kilometrin matkalla.

Maratonilla ja puolikkaalla urheiluliikkeen lahjakortteja saavat nyt sekä miehissä että naisissa kolme nopeinta juoksijaa, kun aiemmin palkittiin vain nopeimmat. Toki nopeimman palkintosumma pienenee muutoksen myötä, mutta lahjakorttien kokonaisarvo kasvaa aiempaan verrattuna. Myös reittiennätyksistä jaettava lisäravinnepalkinto on muutettu toiveiden mukaisesti tuotepaketista lahjakortin muotoon eli nyt reittiennätyksen tekijä pääsee itse valitsemaan tuotteita 200 euron edestä.

Lisäksi toteutetaan runsaasti pienempiä toiveita, jotka esiintyivät palautteissa. Esimerkiksi seuraavat muutokset on tällä hetkellä tiedossa.

  • Maratonille tullaan lisäämään reitin alkumatkalle yksi juottoasema.
  • Juottoasemien tarkat sijainnit ja varustelu tullaan kuvaamaan vielä kesän aikana nettisivuille.
  • Ilmoittautumiseen/numerolappujen hakemiseen tullaan järjestelemään väljemmät tilat Muistolan koululle, kun liikuntasali otetaan tapahtuman käyttöön.

Kiitos vuoden 2016 Rautavedelle osallistuneille

Vuoden 2016 Rautaveden maraton on onnistuneesti takana ja tällä kertaa pieneen pakkaseen sekä ohuen lumikerroksen päälle saapui juoksemaan yhteensä reilu 300 juoksijaa. Talvisesta kelistä huolimatta osallistujia oli reilusti enemmän pariin edelliseen vuoteen verrattuna, joten suuri kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille juoksijoille, huoltajille ja talkoolaisille.

Nopeimmin maratonin juoksi Juha Virtanen kuluttaen reilun 42 kilometrin matkaan aikaa 2.51.35. Naisista nopeimmin rautaveden ympäri juoksi Marianne Mäkinen ajassa 3.38.30. Voittopokaalien lisäksi nopeimmat maratoonarit saivat palkinnoksi 400 euron lahjakortin Neon Sport- urheilukauppaan. Puolimaratonilla vuoden 2016 nopeimman ajan 1.16.51 kellotti Kylmäkosken Veikkojen Juha Nyyssönen ja naisista nopein oli Anna-Liisa Häkkinen ajalla 1.30.02. Nopeimmin puolikkaat juosseet saivat 200 euron lahjakortin Neon Sportiin. Kympin nopeimmat olivat Markus Välimäki ajalla 35.46 ja VsV:n oma Jonna Karimäki ajalla 39.47.

Erilaisten ryhmien välille järjestettiin toisen kerran joukkuekilpailu, jossa paremmuuden ratkaisi kahden kympin ja kahden puolikkaan juoksijan sijoitukset. Tällä kertaa voiton vei Team Raju, joka sai palkinnoksi neljä sadan euron lahjakortia Vammalan Seurahuoneelle.

Kaikki juoksijat saivat mitalin lisäksi matkaevääksi Pyymäen Leipomon valmistaman Tyrvään Voima ruisleivän.

Maratonin lähtö

Maratonin päälähdössä kello 11 matkansa aloitti noin 90 juokisjaa.

Puolimaratonin lähtö

Puolimaratonille lähti 111 juoksijaa.

10 kilometrin matkaa lähti taivaltamaan 81 juoksijaa.

10 kilometrin matkaa lähti taivaltamaan 81 juoksijaa.

Jonna Karimäki

VsV:n Jonna Karimäki oli nopein naisten 10 kilometrin matkalla.

Maratonin tulospalvelu kisan aikana

Vuoden 2016 Rautaveden maratonille on ennakkoon ilmoittautunut yhteensä 260 juoksijaa eri matkoille. Kisapäivän aikana tulokset ilmestyvät reaaliajassa nettiin osoitteessa: urly.fi/Goc

Ilmoittautuminen tapahtuu uusien sivujen kautta

Rautaveden maratonilla on nyt käytässä uudet sivut, jotka toimivat aiempia sivuja paremmin mobiililaitteissa ja myös ilmoittautuminen tapahtuu sivujen kautta. Ilmoittautumisen voi suorittaa ostamalla haluamansa tuotteen nettikaupasta ja maksamalla sähköpostiin saapuvan ilmoittautumismaksun.