Vuoden 2017 Maraton juostiin lopulta hyvissä olosuhteissa

Vuoden 2017 Rautaveden maraton saatiin lopulta juosta melko hyvissä olosuhteissa verrattuna viikkoa aiemmin vallinneeseen lumikaaokseen ja edellisinä päivinä ennen maratonia tiet jäädyttäneisiin nollakeleihin. Tiet olivat lähes kokonaan sulat ja lämpöä oli mukavasti plussan puolella. Jonkin verran hiekkatiet muuttuivat kuraisiksi sulamisen myötä, mutta kokonaisuutena olosuhteet olivat hyvät marraskuun alun keliksi.

Vuoden 2017 tapahtumassa nähtiin yksi reittiennätys, kun järjestävän seuran Minna Haka-Risku juoksi puolimaratonin aikaan 1.25.22. Aiempi Anna-Liisa Häkkisen nimissä ollut reittiennätys parantui reilulla kahdella minuutilla. Miesten sarjojen nopein puolimaratoonari oli Juha Nyyssönen Kylmäkosken Veikoista ajalla 1.20.36. Maratonin taivalsi nopeimmin Juhani Yli-Marttila Team Raholasta ajalla 3.12.41. Naisten sarjojen nopein maratoonari oli Cecilia Backman ajalla 3.23.26.

Parin vuoden ajan tapahtumassa mukana ollut joukkuekisa keräsi tänä vuonna mukavasti joukkueita ja parhaan joukkuetuloksen saavutti Team Rahola. Toiseksi tuli OP Sastamala ja kolmanneksi Team Rajun toinen joukkue. Joukkuekilpailussa lasketaan mukaan neljän joukkueeseen nimetyn juoksijan sijoituksen omalla matkalla, kun samoihin tuloksiin on yhdistettynä kaikkien eri sarjojen miehet ja naiset erikseen.

Kokonaisuutena Rautaveden maratonin eri matkoille osallistui noin 250 juoksijaa vuonne 2017. Ennakkoon haastavalta vaikuttava keli ja maltillinen markkinointi vuoden aikana näkyi osallistujamäärän pienoisena putoamisena viime vuoteen verrattuna. Toivottavasti ensi vuonna päästään jälleen yli 300 osallistujan Rautaveden maratonilla.

Comments are closed.